ÇOCUK

SORU: esselamü aleyküm verahmetüllah. Hocam, ben çevresinde islami hareket adına çok aktif çalışan bir bayanım elhamdülillah.kısa sürede mahallemde çok güzel gelişmeler kaydettik ve buna devam ediyoruz.kadınlar kapanmaya çocuklar kuran öğrenmeye gençler namaz tesettür vb. açtığımız dernekte anlıyacağınız insanı islam adına memnun edebilecek çok güzel gelişmeler..bende bu temponun içerisinde çok aktif çalışmak zorunda kalıyorum. bir oğlum var. ve başka çocuk düşünemiyorum çünkü bu benim hızımı çok etkileyecektir Allah resulü ümmetimin çokluğuyla sevinirim derken benim bu düşüncem ne kadar doğrudur. diğer kadınlar Allah için doğururken bende şu insanların tebliğe ve tevhide ihtiyaç duydukları bu dönemde Allah için doğurmamalıyım demem sizce şeytanın fısıltısımıdır.diğer sorum. ve bu tempoda hocam eşimi( Allah razı olsun sorun çıkarmıyor ama) çocuğumu evimi hatta fazlaca kendimi ihmal ediyorum ve fazlaca dışarıya çıkmak zorunda kalıyorum bu konuda itidalli olamıyorum çünkü yeni ve çok hızla gelişen bir oluşumun içerisindeyim.kalbim mutmain değil acaba Allah a hizmet ederken günahamı giriyorum hocam bu konuda canım çok sıkkın gerçekten.Allah razı olsun inşallah selamün aleyküm..

Soran: Allah'a kul - 25.06.2013

CEVAP: ve aleykumus selam ve rahmetullahi ve berakatuh. Rabbim çalışmalarınızı bereketlendirsin ve niyetlerinizi yalnız kendine has kılsın. İhlasınızı ve ihlasımızı artırsın. Kişi ömrünü hizmetle geçirir fakat niyetinde Allah'la birlikte insanların takdirini de gözetirse, çabası boşa gitmiş demektir, neuzu billah. Rabbim sayınızı artırsın ve ümmetin hanımlarına örnek kılsın. Nebevi Hareket Derneği olarak bu bereketli çalışmalarınıza bir katkımız olabilirse ne mutlu bize. Allah yolunda hizmetin tadı, kavanozdaki bal gibidir. Kapağı açıp tadına bakmadıkça ne kadar anlatılırsa anlatılsın kişi o tadı anlayamaz. Belli ki siz de o lezzeti almışsınız. Bu hazzı alan kişiyi engellemek gerçekten zulüm gibidir. Fakat aile efradımızın da üzerimizde hakları vardır. Bu hakları yerine getirmek için gayret etmek, islamî çalışmanın bir parçasıdır. Çok çocuk yaparak onları birinci elden yetiştirmek, ümmete alimler ve mücahidler kazandıracaktır. Hem çocuk sayısı arttıkça göreceksiniz ki aslında islamî faaliyetlere engel olan şey sadece kişinin kafasındaki kuruntularmış. Çocuk sayısının fazla olması ve bir bayanın eşine vakit ayırıp onu neşelendirmesi, İslâm davasında kendisine yardımcı olması, mevcut durumdakinden çok daha fazla bereket getirecektir. Allah Rasulü'nün sav hanımları bu konuda göz önündeki çok önemli örneklerdir. Her hak sahibine hakkını vermek gerekir. Eşe, çocuğa, anneye, babaya, komşuya... İslâmî hareket buralardan başlar ve halka halka genişler, büyür. Şöyle bir örnek verebilirim size. Önceki senelerde başka bir şehirden bir bayan hocamız, Yalova'daki bayanlara ilmî dersler vermek üzere 15 günde bir geliyordu. Kendi çocuğu küçük olduğu için, bebeğini ayağında sallarken bayanlara ders veriyormuş. Eşinizden Allah razı olsun. Fakat mutlu bir aile sahibi olmak, ailece düzenli görüşüp örneğin bir yerlere gidip yemek yemek, piknik yapmak vs. gibi faaliyetler aile bireyleri arasındaki bağı güçlendirecek ve davaya motive edecektir. Bazen insan çok çalışır fakat oduncu misali ara sıra baltayı bilemezse, bu kadar çalışmadan da aynı verimi alabileceğini görecektir. Özetle ailenizi asla ihmal etmeyin. Olumsuz sonucuyla karşılaştığınızda artık çok geç olacaktır. Çok çocuk berekettir, davaya ailece hizmet etmek demektir. İnsanlara fayda vermek için ailenizi ihmal etmeniz, etrafı aydınlattığı halde dibini aydınlatamayan mum misali gibidir. Allah yardımcınız olsun.

Hoca: Yasin KARATAŞ    Hocanın Facebook Sayfası   Hocanın Twitter Sayfası