DERNEKLERDE BAYRAM NAMAZI KILINIR MI

SORU: esselamu aleyküm Hocam, bayram namazını dernekte kıldınız sanırım. Biz de geçen sene diyanetle bayram günü çakıştığı için, diyanete göre bayramın ikinci günü, bize göre birinci günü, bir dernekte başka bir tevhidi cemaatle bayram namazı kıldık. Bizim dernekteki arkadaşlar, namazımızın olmadığını, cuma ve bayram için mescitte 5 vakit namaz şartının olduğunu söylediler. Ben de evvelki akşam biraz fıkıh kitabı karıştırmıştım, bayram namazının sahrada kılınacağından vs bahsediliyordu. Siz cuma namazıyla ilgili bir soruya verdiğiniz bir cevapta fasık da olsa imamın arkasında namazın terkedilmeyeceğini, bunu yapanların tekfire kaymış müslümanlar olduğunu belirtmiştiniz. Bu konu beni baya meşgul etti. Buradaki cemaatten arkadaşlarla çok konuştuk. Çoğu cuma ve bayram namazı kılmıyorlar, imamlara bakış açısından dolayı.Madem imamları beğenmiyorsunuz, dernekte kılalım dedim ama yukarıdaki 5 vakit namaz kılınma şartını söylemişlerdi. Acaba sizin görüşünüz mü, yoksa bizim buradaki arkadaşların görüşü mü cemaatin görüşünü yansıtıyor.

Soran: selim - 14.08.2013

CEVAP: ve aleykumus selam ve rahmetullah. Cuma namazı ile bayram namazının şartları aynıdır ve bu şartlar arasında namaz kılınan yerin mescid veya cami olması yoktur. Ayrıca hocalarımızla birlikte, camilerde, diyanete bağlı imamların arkasında cuma ve bayram namazları kılmaktayız. Bayram namazını derneğimizde kılmamızın sebebi camilerde namaz kılmıyor olmamız değildir. Kahvaltı için bir araya gelmişken kardeşlerden hemen ayrılmak istememizdi.

Hoca: Yasin KARATAŞ    Hocanın Facebook Sayfası   Hocanın Twitter Sayfası